BÜYÜKŞEHİR DESTEKLERİYLE UFUK AVRUPA BİLGİ GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ
BÜYÜKŞEHİR DESTEKLERİYLE UFUK AVRUPA BİLGİ GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK ve Gaziantep Üniversitesi iş birliğinde “Ufuk Avrupa Bilgi Günü” programı düzenlendi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK ve Gaziantep Üniversitesi iş birliğinde “Ufuk Avrupa Bilgi Günü” programı düzenlendi.
Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde tüm gün sürecek olan etkinlik kapsamında Ufuk Avrupa Programı'nın genel tanıtımının yanı sıra programda yer alan MSCA, Küme 5, İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu- New European Bauhaus (NEB), Küme 6, EIC, EIT, ERC ve Widening Alanları çağrılarına yönelik detaylı bilgilendirmelerde bulunuldu.
Etkinliğe Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Şahin, çevre illerden akademisyenler, araştırmacılar, sanayi ve özel sektör temsilcileri ile girişimciler katıldı.
Açılış konuşması öncesinde, Gaziantep'in kültürel zenginliği ve tarihi mirası ile Avrupa’daki projelerdeki başarısından dolayı Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından 2025 Europe Prize (Avrupa Ödülü)’ne layık görülen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi hakkında bir tanıtım filmi gösterildi.
ŞAHİN: BUGÜN BİLGİ FİDANLARIYLA BİLGİ ORMANLARINA DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açılış konuşmasında şehirdeki 4 üniversiteyi bilim şehri yapma azim ve kararlılığında olduklarını belirterek, “Bilgi yuvasındayız. Bugün bilgi fidanlarıyla bilgi ormanlarına dönüştürmek istiyoruz. Gelecekten çok kaygılıyım. Buzullar eriyor. Savaşlar oluyor. Böyle bir dünyayı yönetmeye çalışıyoruz. Savaşın kazananı yok. Bu coğrafya bundan çok çile çekti. Coğrafya karakterdir. Bu coğrafyada ayakta kalmak için çok güçlü olmak zorundayız. Kim dönemin bilgisini elinde tutarsa sözü o söylüyor” dedi.
“HOCALARIMIZA VE EKİBİNE ÇOK GÜVENİYORUZ”
Konuşmasına çocukların doğru yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak devam eden Başkan Şahin, şunları söyledi:
“Gençlerin bilgiye ulaşması için dile ulaşması lazım. Ölçümleme çok önemli. Sanayimizin akıllı ve yeşil sanayi olması çok mühimdi. UNDP ile çalışmıştık. UNDP bize taslak model fabrika getirmişti. Model fabrikanın ne önemi var? Gerçekten verimsiz ve koordinasyon sorunu yaşıyoruz. Gaziantep’te yaşayan Gazianteplilerin değil, dünyada yaşayan Gazianteplilerin sisteme alındığı bir dünyada biz nasıl rekabet edeceğiz? Biz artık küreselleşmenin sınırdan kalktığı, yapay zekanın bu kadar gündeme geldiği noktada önce kendi analizimizi yapmalıyız. O yüzden hocamızdan bizi yüksek teknolojiye götürmesini, yüksek mühendisliği bu şehrin hak ettiği noktaya getirmesini bekliyoruz. Hocalarımıza ve ekibine çok güveniyoruz. Bu coğrafyanın çocukları çok çalışmak zorunda. Bizim teoriği ve pratiği yönetmemiz gerekiyor. Bilgiyi, zamanı, insanı ve parayı yönetelim dediğinizde bunu yönetmemiz lazım. Sistem, plan, hız ve bunun koordinasyonunu sağladığımızda bizi kimse tutamaz. Genetik kodlarımız, kabiliyetimiz ve becerimiz çok yüksek.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.