EĞİTİMDE VE KAMU GÜVENLİĞİNDE KARARLAR KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL OLMALIDIR
EĞİTİMDE VE KAMU GÜVENLİĞİNDE KARARLAR KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL OLMALIDIR
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Pamuk Elektronik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Pamuk, Gaziantep’te olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların açık ya da kapalı olmasına ilişkin yürütülen tartışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Pamuk Elektronik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Pamuk, Gaziantep’te olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların açık ya da kapalı olmasına ilişkin yürütülen tartışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Mehmet Pamuk sözlerine şöyle başladı:
“Son günlerde Gaziantep’te beklenen soğuk hava ve buzlanma riski üzerinden yapılan açıklamalar, meselenin özünden uzaklaşmasına neden olmaktadır. Konu, iletişim biçimi ya da sosyal medya etkileşimi değil; doğrudan kamu güvenliği ve idari sorumluluktur.”
Pamuk, meteorolojik riskler ve salgın ihtimali gibi başlıkların bireysel değerlendirmelerle değil, kurumsal koordinasyonla ele alınması gerektiğini vurguladı.
Pamuk şöyle dedi:
“Kar, buzlanma ve sağlık riskleri; Meteoroloji, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ulaşım birimleri ve ilgili teknik kurumların ortak, veriye dayalı ve önceden tanımlı bir protokol çerçevesinde değerlendirilmelidir. Öğrencilerden fotoğraf ya da video toplayarak kanaat oluşturmak, devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz. Okulların açık ya da kapalı olması, bilimsel veriler ve yetkili kurulların ortak kararıyla belirlenmelidir. Aksi halde kamu yönetimi, sistemden çıkıp kişisel inisiyatif algısına sürüklenir.”
Dört çocuk babası olduğunu hatırlatan Pamuk, velilerin beklentisinin net ve öngörülebilir bir yönetim anlayışı olduğunu ifade etti.
Pamuk sözlerine şöyle devam etti:
“Veliler, öğretmenler ve öğrenciler belirsizlik değil; önceden tanımlı, şeffaf ve kurumsal bir karar mekanizması görmek istemektedir. Bu tür hayati konularda devletin görevi ‘iyi görünmek’ değil, riskleri önceden öngörmek ve toplumu korumaktır.”
Açıklamasının sonunda çağrıda bulunan Pamuk, konunun şahıslar üzerinden değil, sistem üzerinden ele alınması gerektiğini vurguladı.
Mehmet Pamuk sözlerini şöyle sonlandırdı:
“Eğitim ve kamu güvenliği gibi hayati alanlarda çözüm; kişisel açıklamalarda değil, güçlü kurumlar ve işleyen bir devlet aklındadır. Beklentimiz, kararların tek bir makamın inisiyatifine değil, kurumsal koordinasyona dayanmasıdır. Gaziantep bunu hak etmektedir. Dedi
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

