Gaziantep’li Girişimciler ve Yatırımcılar Global Girişim Dünyası’na açılıyor!

Girişimciler ile yatırımcıları bir araya getirmek üzere başlattığını çalışmaları Girişim Hareketi bugün Gaziantep ile birlikte Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Denizli, Girne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Lefkoşa, Nevşehir ve Osmaniye şehirlerinde gerçekleştiriyor. Gaziantep’in de çalışmalara katılması ile birlikte Anadolu’da yaygınlaşma ve girişimcilik alanında farkındalık oluşturma hedefleri odağında ilerlediklerini ifade eden Ülke Direktörü İsmail Haznedar, 2020 yılına 20 şehirde olmak hedefinde ilerlerken aynı zamanda sonuç odaklı girişimcilik projelerini de artıracakları bir dönem için çalıştıklarını aktardı. Konu ile ilgili olarak Gaziantep’de çalışmaların liderliğini üstlenen Mehmet Aydınlar görevi ile ilgili, “Türkiye’nin endüstride en hızlı büyüyen şehirlerinden biri olan Gaziantep’in girişimci insanlarını Türkiye Girişim Hareketi ile buluşturacağız. Böylelikle Gaziantepli girişimcilerin fikirlerini, projelerini ve hayallerini gerçekleştirebilmesi için bir fırsat sunacağımıza inanıyorum.” açıklamasını yaptı. Girişim Hareketi, deneyim sahibi kişiler ile girişimci adaylarını buluşturmayı ve yeni girişimlerin sayısını artırarak başarılı projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyor. Program içerisinde Girişim Buluşması, Atölye Çalışması ve Seminerler yapılıyor. Dönem içerisinde şehrin en iyi girişimleri seçiliyor ve potansiyel yatırımcılar ile buluşturuluyor. Girişimciler, destekçiler, eğitmenler, mentorler, yatırımcılar, kurumlar bir araya gelerek projeleri değerlendiriyor ve gelişimlerine katkı sağlıyor.

MEHMET AYDINLAR HAKKINDA

1979 Gaziantep doğumlu ilk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep de üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler (2003), Selçuk Üniversitesi İktisat (2003) ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji (2018) lisans derecelerini alarak tamamladı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri yapmakta, başarı, motivasyon ve farkındalık konularında konferanslar vermektedir. Halen, Gaziantep de Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

GİRİŞİM HAREKETİ HAKKINDA

Girişim Hareketi, yeni girişimleri başlatma yolunda girişimci adaylarını güçlendirmeye yönelik aksiyon odaklı destekçiler, yatırımcılar ve paydaşlardan oluşan bir ağdır. Girişimcilik alanında farkındalık oluşturmak ve girişim fikirlerinin şirketleşerek büyümesini kolaylaştıracak iş birliği ortamları geliştirmek üzere çalışmalar yürütüyor.2020’de, 20 ülkede 200 şehirde 20.000 üye ile çalışmalarını yürüten bölgenin en yaygın girişim ağı olmayı hedefliyor.