Gaün’de Gıda Endüstrilerinde Mühendisliğe Bakış Konferansı

İstanbul Halk Ekmek Ar-Ge yetkilisi Mustafa Mitat Talay tarafından gerçekleştirilen oturumda; Talay, öğrencilerin mezun olduktan sonra gıda endüstrilerinde çalışırken özellikle nelere dikkat etmelerinin daha faydalı olacağı,  başarılı bir mühendislik yapmak için ikinci yabancı dilin  haricinde  üçüncü yabancı  bir dilin de  olması gerektiği vurgulandı.

 

Talay, “İstenen bir mühendis olmak için piyasada çok sayıda gıda mühendisi olması nedeniyle branşlaşmanın gerektiği ve bu branşlaşmayla bal, süt, et, tahıl, meyve-sebze konserve vb. konularda istenen konunun uzmanı mühendis olunması gerekir” dedi. Toplantıda; iş müracaatlarında işi severek mesleğe bağlanmanın önemi, masa başı talimat veren mühendis yerine işin bizzat içinde çıraklıktan ustalığa doğru giden konuyu iyice öğrenme ve sonrasında yöneten mühendis olma, gıda fuarlını takip etme ve firmalarla iletişim kurma konuları öncelikle genç gıda mühendislerine detaylarıyla tavsiye şeklinde izah  edilerek  soru- cevap  şeklinde görüşüldü.

 

Program sonunda oturumu sunan Mustafa Mitat Talay, kendisinin tasarladığı Mi-Ta Fermentometre Maya ve Ekmek Hamurları analiz test  cihazını  Gıda Mühendisliği Bölümüne hediye etti. Yapmış olduğu bu icatla ilgili olarak da gençlerimizin ülkeleri için kendi alanlarında yeni buluş ve icatlar yapmasına ülke olarak ihtiyacımızın olduğunu belirtti. Oturum sonrası Gaziantep Gıda Mühendisliği Bölümünü gezen Talay, bölüm içerisinde  daha önceden bölüm hocaları tarafından kullanılan cihaz, donanım ve duvarlara asılı olan bilgi transfer posterlerini gördükten sonra  emeği  geçen  tüm Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği hocalarını özel  olarak bu tür bir bölüm  iç tasarımı  yaptıkları  için takdir ve tebriklerini sundu.