En fazla istihdam Gaziantep'te

OSB'lerde çalışan sayısının ise 2,5 milyonu geçtiğini dile getiren Turan, şöyle konuştu: "En fazla istihdamın sahibi Gaziantep OSB ve 240 binin üzerinde çalışanı var. Türkiye’deki sanayi alanlarının oranına bakıldığı zaman ise arzulanan seviyede değiliz. 180 bin kilometrekare yüz ölçümümüzün an itibarıyla 280 bin hektarlık alanı sanayi alanı olarak kullanılıyor. Bu da yüzde 0,4 civarında bir alana denk geliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak hedefimiz sanayi alanımızı yüzde 1'e çıkarmak. Yani mevcut alanımızı iki katına çıkarmak istiyoruz. Bu oran Almanya’da yüzde 8'lerde." 

KATILIM YOĞUN SAĞLANDI 

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya da kentte 9 OSB olduğunu belirterek, yeni OSB’lerin kurulması için çalışma yaptıklarını kaydetti. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser ise kentte kurulma aşamasında olan ikinci OSB hakkında bilgi vererek, tüm alt yapısının yeşil OSB'ye uygun olarak yapılacağını ifade etti.
Çalıştaya, ilçe kaymakamları, OSB başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş insanları ve davetliler katıldı.​​​​​​​